Naši "malí" foto-pomocníci - Peak Design Capture V3 (Diel 1.)

Thumbnail blog - Nasi mali pomocnici - Capture

"MALÝ TELOM, VEĽKÝ DUCHOM" - PEAK DESIGN CAPTURE CAMERA CLIP (V3)

Foto-pomocníci, ktorí nám uľahčujú a spríjemňujú život... V prvom dieli sa budeme venovať vychytávke od PEAK DESIGN-u, CAPTURE CAMERA CLIP V3.

 

Poznáte to, chystáte sa na fotenie: Fotoaparát - check, objektív - check, nejaká ta baterka/sd karta/filter - check, a tak ďalej... Povinná technika a príslušenstvo, bez ktorých sa len ťažko dá vybrať na úspešnú fotovýpravu. Potom tu však máme fotopríslušenstvo, ktoré nám svojou spoločnosťou dodáva ďalší, nový, úsmev na tvári :)

Reč je o príslušenstve, bez ktorého síce dokážeme fotografie zhotoviť, no s ich pomocou sa nám tak nejako ľahšie kráča, a to doslova!

Fujista_peak_design_capture_v3_2

Capture Camera Clip V3 som nevybral do prvého dielu "fotopomocníkov" náhodou. Aj napriek tomu, že som ho dlhšiu dobu registroval, nevenoval som mu zvýšenú pozornosť, no v súčasnosti je pre mňa pomocníkom, ktorý v mojom foto-živote zohráva rovnako dôležitú úlohu ako napríklad samotná batéria.

Predstavte si ten pocit voľnosti, kedy môžete mať fotoaparát neustále v pohotovosti, no napriek tomu bezpečne istený, a nechcete, aby Vám zrovna visel na krku (lebo je napríklad veľké teplo a očnica fotoaparátu sa vám šúcha o spotené bavlnené tričko, alebo len zrovna prcháte pred cválajúcou zverou v lese...), je to pocit na nezaplatenie :)

 

Je všestranný! Ocení ho každý fotograf, ktorý:

1) fotografuje napríklad akčnejšie žánre a potrebuje mať techniku bezpečne istenú, no neustále v pohotovosti

2) je krajinár, a ktorý sa pohybuje z kopca A na kopec B po svojich vlastných

3) je svadobný fotograf, ktorý používa viac ako jedno telo...

4) si len tak užíva prechádzku mestom počas fotenia streetu...

4) a tak ďalej...

 

Pripevníte ho na všetky puzdrá, brašne a batohy značky Peak Design (napr.: PD Everyday Backpack, PD Everyday Sling, PD Field Pouch, ...), ako aj na väčšinu batohov a brašní od alternatívnych výrobcov. Pokiaľ, však, nemáte v obľube fototašky, Capture V3 upevníte ľahko napríklad na podložku pod opasok Peak Design Pro Pad.

final_drobátko_1_fujista_capture

 

Samotná manipulácia je naozaj jednoduchá, presvedčte sa sami :)

final_drobátko_2_fujista_capture

 

Peak Design Capture Camera Clip V3 kúpite TU.

Fujista_peak_design_capture_v3_1